Wereldberoemd in Amsterdam

Zingen als Willy Alberti, dat is als kind zijn grote droom. In de jaren zestig verhuist hij naar de Jordaan en loopt daar vaak zingend en neuriënd langs het café van Rooie Nelis. Aangespoord door de eigenaar, zingt hij op een barkruk de sterren van de hemel. Het is de bekende Rotterdamse zangeres Annie de Reuver die hem later op het Jordaan Festival ‘ontdekt’. In de jaren daarna brengt hij verschillende platen uit, alleen of met vriend Rob Schallies onder de naam De Mokumers. We hebben het over Henk van Geld, beter bekend als Henk van Mokum. Nu woont Henk in De Rietvinck in De Jordaan, waar hij onlangs zijn 70ste verjaardag vierde. Dries Roelvink ging met AT5 bij hem langs, bekijk het hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s